Buik liggen: Een vliegende start voor de baby

Gepubliceerd op 5 september 2023 om 13:10

Gefeliciteerd met jullie kleintje! Jullie reis als papa en mama is net begonnen, en een van de eerste dingen waar je mee kunt beginnen, is "Tummy Time." (buik liggen) Ik wil graag met jullie delen waarom dit zo belangrijk is voor jullie baby's en hoe jullie er je voordeel mee kunnen doen. 

Waarom is buikliggen essentieel?

Tummy Time betekent simpelweg dat je je baby op zijn of haar buikje legt terwijl hij of zij wakker is. (altijd bij je kindje blijven) Dit kleine ritueel biedt tal van voordelen voor jullie kleintje:

  1. Sterkere Spieren: Tummy Time helpt bij het ontwikkelen van de nek- en rugspieren van je baby, wat nodig is voor latere mijlpalen zoals rollen, zitten en kruipen.
  2. Voorkomt een Plat Hoofdje: Het kan helpen voorkomen dat je baby een plat hoofdje ontwikkelt, omdat het de druk op de achterkant van het hoofdje vermindert.
  3. Motorische Ontwikkeling: Door dit te oefenen, bouwt je baby kracht en coördinatie op, wat helpt bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden.
  4. Ontdekken en Leren: Het stimuleert je baby om de wereld om zich heen te ontdekken, wat goed is voor hun nieuwsgierigheid en cognitieve ontwikkeling.
  5. Betere Slaap: Regelmatig op de buik liggen kan helpen om je baby's slaap te verbeteren, wat natuurlijk heerlijk is ook voor papa en mama. 
  6. Verbeterde spijsvertering: Buik liggen kan helpen bij het verlichten van gas en koliek, omdat de druk op de buik de spijsvertering kan stimuleren.

Geniet van elk moment! 

Buikliggen met plezier 

 *Ondersteunend Kussen: Gebruik een zacht ondersteunend kussen om comfort te bieden en het leuker te maken.

*Verticale Plaatjes: Zet plaatjes verticaal neer om je baby te stimuleren het hoofdje recht te houden en te verkennen.

Hoe lang de eerste dagen?

Begin met slechts enkele minuten per keer, meerdere keren per dag. Geleidelijk kun je dit verlengen naarmate je baby groeit en sterker wordt.

Lieve ouders, Tummy Time is een heerlijke manier om quality time te hebben met je kindje en bij te dragen aan een gezonde ontwikkeling. Geniet van deze bijzondere momenten met jullie kleintje!

 

Liefs,
Hilligje

Mijn favoriete buikligkussen

Een prachtig speelkussen, met een rustige kant om de baby te laten ontspannen en een actieve kant om de de baby te laten spelen.

Actieve kant: tummy time. Op zijn buikje ontdekt de baby de vele activiteiten, terwijl de spieren van zijn nek en rug worden versterkt. Het leuke is dat zodra je kindje gaat zitten dit kussen heel geschikt is om de rug te ondersteunen. 

Rustige kant: Ideaal na het geven van de fles of borstvoeding om de spijsvertering van baby te vergemakkelijken.
Zachte kleuren voor meer ontspanning.


Het speelkussen heeft vele activiteiten om te ontdekken:
een rammelaar;
een piepje;
knisperend papier;
een belletje;
een bijtring;
een spiegel;
gekleurde labels.


Handig: alle activiteiten zijn afneembaar!

Machine wasbaar op 30 graden.

Afmeting: 45 x 13 x 35 cm

Geschikt vanaf 0 maanden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.