De invloed van kleur in de babykamer

Laat kleur je helpen in wat je bereiken wilt. Dat klinkt vrij plat en simpel, toch zit hier meer achter dan je denkt. Overal waar je kijkt zie je kleuren. Wist je dat kleuren (onbewust) een belangrijke rol spelen in de stemming van jouw baby? Ze beïnvloeden je emoties, je humeur en zelfs je gedrag. Maak jij al gebruik van dit fenomeen op de kamer van je baby of in huis?

Lees meer »

Hydrofiele doeken voor jouw baby

Actief bezig zijn met de verzorging van je baby kan best intensief zijn, maar deze doeken maken die taak een stukje eenvoudiger. Gebruik ze om je baby af te drogen na het badje, als spuugdoekje, om je baby in te wikkelen voor een dutje of zelfs als een handig soort luier.

Lees meer »

Het effect van printjes op de ontwikkeling van de baby

Elke ouder wil het beste voor zijn of haar baby, inclusief het zorgen voor hun ontwikkeling en welzijn. Bij het kopen van kleding, swaddles, beddengoed en inrichting van de kinderkamer worden er keuzes gemaakt tussen printjes en effen materiaal. Maar hebben deze keuzes enig effect op de ontwikkeling van de baby? In dit blogartikel zal ik dieper ingaan op dit onderwerp en de mogelijke invloed van printjes op de ontwikkeling van uw kleintje.

Lees meer »

Buik liggen: Een vliegende start voor de baby

Gefeliciteerd met jullie kleintje! Jullie reis als papa en mama is net begonnen, en een van de eerste dingen waar je mee kunt beginnen, is "Tummy Time." (buik liggen) Ik wil graag met jullie delen waarom dit zo belangrijk is voor jullie baby's en hoe jullie er je voordeel mee kunnen doen. 

Lees meer »

Originele kraamcadeaus op een rij

Welkom bij Hilligje voor mama en baby! In deze blogpost willen ik het graag mijn prachtige selectie kraamcadeaus met jullie delen. Bij mij vind je een zorgvuldig samengesteld assortiment met unieke en bijzondere items voor zowel mama als baby. Laten we eens kijken naar een aantal van mijn favorieten.

Lees meer »

kado, kado's, kadootjes!

Niet geheel onbekend is dat ik van kadootjes hou en dan vooral om te geven. Ik struin babywinkels en groothandels af om voor jullie een selecte keuze te maken van wat ik leuk vind. Dus mijn keuze voor jou staat in de shop. Ook let ik daarbij op prijs duurzaamheid en natuurlijk veiligheid. Lekker prutsen op de naaimachine of iets met de hand maken is voor mij ook heerlijk om te doen. Zo staan er in mijn boetiek soms ook spulletjes die ik met de hand gemaakt heb. Hierdoor ben ik ook handgemaakte relatie geschenken gaan doen omdat er vraag naar was.

Ik starte eerder al met 'saved by creativity' omdat ik het heel gaaf vindt om gebruikte klein meubeltjes op te knappen. Ik heb al eerder een aantal wiegjes gedaan. Zo super om te doen, zeker als ze dan een nieuw warm huisje krijgen. Wel jammer dat ik er momenteel weinig tijd voor heb. 

Nog meer kadootjes hoop ik binnenkort te verkopen in de conceptstore 'polder living en lifestyle'. Deze winkel is in Dronten. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik hoop dat het allemaal doorgaat. 

Groet en liefs van Hilligje voor mama en baby 🤎

februari 2023 

 

 

speen voor je baby 

 

Een pasgeboren kindje heeft veel zuigbehoefte. Dus het gebruik van een speen is dan een goede uitkomst. Meestal is dat tot zo'n 6 maanden. Daarna neemt de zuigbehoefte af en gaat je kindje ook over op het eten van vaste voeding. Het gebruik van de speen gaat na een bepaalde leeftijd gewenning worden. Het is dus best belangrijk om dat voor te zijn. Omdat het daarna erg lastig is om te stoppen met de speen. Dit is ongeveer na de leeftijd van 8 maanden. Het zou dus ideaal voor jou kindje zijn als je na 6 maanden de speen gaat afbouwen. Hier volgen een aantal tips om je daarbij te helpen.

* Geef je kindje na het drinken van de fles nog een poosje de speen en leg hem dan weg

*Neem voorzichtig de speen weg als je kindje ermee in slaap is gevallen. 

*Troost je kindje zonder speen, vaak zie ik dat we snel met de speen klaar staan als een kindje verdrietig is.

*Geef niet standaard de speen mee voor het slapen. 

*Geef je kindje een fijn knuffeltje waar ze aan kunnen wennen voordat je de speen gaat afwennen. Dit kan je ze dan meegeven als ze gaan slapen. Of om te helpen met troosten. 

*Zorg voor een goede bijtring, je zal zien dat ze het al snel fijn vinden om hier met hun mondje aan te voelen

*Ook heel belangrijk, zorg dat jijzelf en of jullie saampjes er achter staan om te stoppen met het gebruik van de speen.

*Als laatste, ben je bewust dat als je het op jonge leeftijd niet doet, je kindje hier veel nadeel van kan ondervinden op het gebied van spraak en stand van de tandjes. Daarbij is het afleren na 1 jaar echt heel lastig omdat je kindje nou eenmaal gewend is aan het speentje

Geen kindje is gelijk natuurlijk. Ieder ontwikkeld zich in z'n eigen tempo. Kijk vooral goed naar je kindje en doe alleen waar jij je goed bij voelt. 

Succes! 

Liefs Hilligje 🤎 februari 2023

 

 

 

 

Barnsteen 

Ik heb laatst de Barnsteen armbandjes toegevoegd aan m'n assortiment. Ze zijn echt zo super leuk. Maar wist je dat ze ook nog een positieve werking hebben. Niet zoals veel mensen denken om op te bijten bij doorkomende tandjes. Maar door de warmte van de huid komt er barnsteenzuur vrij dat pijn verzachtend werkt. Vandaar dat deze armbandjes heel goed helpen bij doorkomende tandjes. Dan weet je dat maar even, dus niet alleen super schattig om te zien.

Lieve groet van Hilligje 🤎 november 2022

 

1 jaar online

Het is bijna zover, 15 april bestaat deze website met webboetiek 1 heel jaar!!

Wat heb ik veel geleerd en veel gedaan met deze site het afgelopen jaar. Ik zocht de liefste kadootjes en kwam erachter dat er heel, heel veel te koop is. Ik begon een samenwerking met BYMINO. Waardoor ik nu kleertjes op maat kan aanbieden in mijn boetiek.

Ik heb gemerkt dat babyfloaten echt in populariteit is gestegen het afgelopen jaar. Toen ik begon waren er nog veel mensen die nooit van floaten gehoord hadden en nu kent eigenlijk iedereen het wel. De laatste maanden zijn de floatringen dan ook de deur uitgevlogen.

Ik ben een instagram acount begonnen en heb verschillende winacties gedaan. Echt zo leuk om te doen.

Ook ben ik veel bezig geweest met het uitbreiden van mijn assortiment. Saved by creativity toegevoegd. (upcycled kleinmeubeltjes) En daarbij ook mooie wiegdekens en lakentjes toegevoegd. 

Veel leuke nieuwe kadootjes aangevuld en ondertussen ook al best veel artikelen uitverkocht.

Graag zou ik nog starten met de verkoop van de duurzame wasbare luier. Hier heb ik al een demonstratie pakket van samengesteld. Om de twijfelende ouders voor te lichten hoe hier gebruik van te kunnen maken. Om dit in mijn assortiment op te nemen is gewoon te veel. Ik zou wel kunnen leveren op bestelling. Wat ook nu al mogelijk is als je een heel pakket bij mij besteld. 

Dit is nog maar een kleine opsomming van al mijn bezigheden. Ik ben er in elk geval nog lang niet klaar mee. Het is gewoon zo superleuk om te doen. 

 

Lieve groet van Hilligje april 2022

 

 

REFLUX wat is dat nou eigenlijk.

Reflux is het terugstromen van maaginhoud in de slokdarm.

 • Bij baby's komt reflux, het teruggeven van voeding ('spugen') veel voor. Het is normaal en ze hebben er meestal geen last van.
 • Als je kindje door de reflux niet meer goed wil eten en minder goed groeit dan noemen we dat refluxziekte.
 • Bij refluxziekte kunnen soms zuurremmende medicijnen helpen.
 • Neem natuurlijk contact op met je huisarts als je baby slecht drinkt, niet goed groeit of afvalt.

Dan heb ik uiteraard ook nog wat tips voor je.

 • Laat je kindje tijdens het voeden niet helemaal plat liggen, maar zoveel mogelijk schuin omhoog zitten.
 • Blijf na de voeding rustig zitten met je kindje. in de praktijk heb ik gemerkt dat het ook helpt om dan het speentje te geven voor de extra zuigbehoefte. 
 • Houd je baby ook het eerste half uur na een voeding een beetje rechtop.
 • Ga vlak na het voeden niet te druk met je kindje om. neem de tijd.
 • Laat je baby aan het eind van de voeding goed boeren: houd je baby tegen je aan, zorg dat hoofdje, armen en bovenlijfje over je schouder hangen en klop op de rug van je kindje. als je kindje het toelaat kan je ook halverwege de fles even rusten en een boertje laten doen.
 • Het kan helpen kleinere voedingen te geven wat vaker per dag.
 • Controleer of het matrasje niet per ongeluk een beetje met het hoofdje naar beneden ligt.
 • je kan de melk (kunstvoeding of gekolfde borstvoeding) indikken. hiervoor bestaat speciale voeding, maar je kan de voeding ook indikken met johannesbroodpitmeel, wel zo voordelig.!
 • Twijfel je over iets, ga niet teveel van alles proberen en veranderen. Baby'tjes weten graag waar ze aan toe zijn en elke keer wat anders doen geeft onrust. Overleg met een deskundige en kijk  of je samen tot een goede oplossing kunt komen. als je wil kan je bij mij altijd terecht voor advies. 

Lieve groet van Hilligje 16 juni 2021

 

 

 

 

10 bijzondere weetjes over je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert er veel, zowel fysiek als mentaal. Wist je bijvoorbeeld dat jouw hart tijdens de zwangerschap letterlijk groter wordt? Dit zijn 10 bizarre feitjes over je zwangerschap.

1. Huilen in de baarmoeder.

Baby’s oefenen in de baarmoeder al met huilen. Dit gebeurt meestal na ongeveer 28 weken zwangerschap. Ook is hij in de buik al druk bezig met duimzuigen, schoppen en slikken.

2. Eerste beweging.

Vanaf 8 weken zwangerschap begint je baby al met bewegen. Deze bewegingen voel je nog niet, want je baby is dan nog maar zo groot als een bosbes.

3. Aanmaak van urine.

Vanaf de 13e week van je zwangerschap maakt je baby urine aan. Deze plast hij uit in het vruchtwater en drinkt hij vervolgens weer op. Maak je geen zorgen, dit kan geen kwaad.

4. De zwangerschapsgloed.

De zogenaamde zwangerschapsgloed wordt veroorzaakt door je hormonen. Deze stimuleren de talgklieren in je huid om meer talg te produceren. Bij de een kan dit tot acne leiden, bij de ander gaat de huid iets meer glanzen dan normaal. Ben jij één van de gelukkigen?

5. Kraamzorg.

Kraamzorg is een typisch Nederlands fenomeen. In het buitenland beval je meestal in het ziekenhuis, waarbij je na enkele dagen naar huis wordt gestuurd.

6. Veranderde hersenen.

Tijdens de zwangerschap verandert de structuur van je hersenen, vooral in delen met sociale functies. Deze veranderingen blijven tot minstens 2 jaar na de geboorte.

7. Geboortetandjes.

Wist je dat 1 op 2.000 baby’s met een tandje geboren wordt? Meestal kan dit geen kwaad, maar soms moet het tandje verwijderd worden.

8. Smaken proeven in de baarmoeder.

Je baby kan al verschillende smaken proeven wanneer hij nog in de baarmoeder zit. Wanneer jij verschillende dingen eet, gaat je vruchtwater ook andere smaken produceren. En daar geniet je baby lekker van!

9. Grotere voeten.

Na je zwangerschap kan de maat en vorm van je voeten blijvend veranderen. Dit kan komen door je toename in gewicht. Hierdoor zakt de voetboog door. Je voeten kunnen na de zwangerschap tot 10 mm groter zijn (en blijven!).

10. Heftige dromen.

Tijdens je zwangerschap verwerk je meer dan normaal. Dit kan zich uiten in heftige dromen.

Groet en liefs van Hilligje 24 mei 2021 

 

 

 

Succes 

Mijn boetiekje is nu ruim een maand open. Ontzettend veel lieve en leuke reacties gehad sinds de opening van jullie allemaal. Dit heeft me heel goed gedaan en ik heb er alleen maar meer zin door gekregen. Intussen heb ik zelfs al  nieuwe artikelen kunnen toevoegen aan mijn boetiek. nu de bestellingen beginnen te lopen is dat gewoon super leuk.

Er kwam van een klant de vraag voor een kadobon. Daar had ik al eerder aan gedacht maar ik had nog niet de gelegenheid gehad om deze te maken. Dus met trots presenteer ik nu de lieve kadootjes bon. 

Lieve groet van Hilligje 23 mei 2021

Hoi hoi,

Op mijn contact pagina heb ik een link geplaatst waarmee je naar de website van de mamas gaat. aangezien we hier in overvloed leven, denk ik dat we best af en toe  een goed doel kunnen steunen. help je mee!!!

groet en thanx Hilligje 18 mei 2021

Vandaag is het moederdag.

daarom krijg je van mij alles wat je besteld gratis verzonden. 

Bestel vandaag of morgen (9 en 10 mei) en gebruik de kortingscode; gratisverzenden

Heel veel plezier met je aankoop en superfijne moederdag toegewenst van hilligje. 9 mei 2021

 

 

Even iets over de babyfloat.

enthousiast kwam mijn buurvrouw bij me met een babyfloat nek ring voor haar zoontje. (de nek float ringen zijn uitverkocht, nieuw in het assortiment is de baby float zit ring ) Ik was niet gelijk zo enhousiast. ik vond het er maar wat eng uitzien, een babytje met zo'n ring om de nek. totdat ze me de filmpjes van het bad moment liet zien. Wat was dat genieten. (google maar eens op "babyspa") Nu ik meer gezien en gelezen heb over de babyfloat ben ik ook super enthousiast geworden. Ik kwam achter het fenomeen babyspa waar ik eerder nog nooit van gehoord had. bij de babyspa doen ze dit  in speciale badjes met doorzichtige wanden.

Thuis kun je de babyfloat gebruiken in de badkuip in de badkamer of in de zomer in je zwembad in de tuin. 

Door het vrij kunnen bewegen in het water helpt babyfloaten tegen buikkrampjes en je kan wel begrijpen dat slapen heel makkelijk gaat na zo'n intensief bad moment

Wil je ook gaan floaten met je baby. Lees dan goed onderstaande richtlijnen door.

WANNEER KAN JE DE BABYFLOAT GEBRUIKEN?

De algemene richtlijn is dat je de BabyFloat kunt gebruiken als jouw kindje minimaal 2 maanden en maximaal 18 maanden oud is. Let op dat dit een algemene richtlijn is! Om de BabyFloat te kunnen gebruiken, is het gewicht van het kindje ook een cruciale factor. Om de BabyFloat te gebruiken, moet jouw kindje aan enkele voorwaarden voldoen. Je kindje moet minimaal 3 kilogram wegen en mag maximaal 12 kilogram wegen. Daarnaast is het van essentieel belang dat het kindje een sterk nekje moet hebben. Bij bepaalde nekaandoeningen is het gebruik van de BabyFloat niet verstandig. De BabyFloat kan gebruikt worden als het kindje zijn of haar eigen hoofdje omhoog kan tillen als het kindje op het buikje ligt.

Laat je kindje nooit alleen!!!!

Ik wens je superveel plezier tijdens je babyfloat moment(en).

Groet en liefs van Hilligje 18 april 2021

 

 

tevreden 

elke dag ben ik op zoek om voor jou en je baby de mooiste, zachtste en  gebruikersvriendelijke producten in te kopen. ik doe dit met heel veel plezier en ik weet uit ervaring wat fijn is in gebruik.

 

groet en fijne dag van Hilligje 15 april 2021


waarom contrast kaarten. 

er is ondertussen heel wat meer bekend over wat je baby kan zien. op de afbeelding Hieronder krijg je een idee van wat ze in de eerste maanden zien. Je zal nu dan ook begrijpen waarom de contrast kaarten zo aandachtig door je baby'tje bekeken worden. Door het hoge contrast zien ze gewoon meer. 

zet ze bij je kindje in de box en je zal zien dat het vol aandacht de kaarten bekijkt. 

Enne niet gelijk wegdoen na de babytijd want ze zijn ook nog heel leuk als je kindje wat groter is. hoezo duurzaam kadootje.

groet hilligje 15 april 2021


Huilen totdat jij wel kan huilen

Heb je weleens dat je niet weet wat er met je kindje aan de hand is? Beetje jammeren of echt huilen,  Wist je dat je aan de toon van het huilen vaak kunt horen wat er aan de hand is. probeer maar eens goed te luisteren en kijk of de volgende klanken je op weg kunnen helpen om je kindje beter te begrijpen!!

 • Neh – baby heeft honger en wil gevoed worden
 • Auw – baby is moe en wil slapen
 • Eh – baby heeft last van een dwarszittend boertje
 • Eairh – baby heeft last van darmkrampjes
 • Heh – baby ervaart ongemak (vieze luier, te warm of koud, ongemakkelijke houding)

  Liefs Hilligje 4 april 2021

 


Ik hou van Hydrofiele stoffen, Ze zijn zacht en vriendelijk voor je baby's huidje. En in de zomer super koel om te dragen.

De stof kan overal voor gebruikt worden.

Of het nou voor een onderlegger is of een droogdoek, een supersoft rompertje of een geinig zomerpakje. hydrofiel heeft het!

nog een leuke tip, Geef je kindje een hydrofiel doekje in plaats van een knuffel. wel zo praktisch en ze vinden het heerlijk!!!

lieve groet Hilligje

14 april 2021


Voor slimme mama's. De graspapieren zak!

Deze sterke lichtbruine graspapier verzendzakken zijn voor een groot deel vervaardigd uit, zoals de naam al aangeeft, gras- en maai afval. In de structuur van de zakken zie je letterlijk de stukjes maaisel overal zitten. Vanzelfsprekend dus een zéér milieubewuste keuze. Niet alleen is de zak 100% recyclebaar, hij is dus ook grotendeels vervaardigd uit snelgroeiende milieuvriendelijke grondstoffen. Nóg wat duurzamer dan bijvoorbeeld uit hout, waar normaal papier natuurlijk van wordt gemaakt.

Ik bestel tegenwoordig best veel online. Ik hoef niemand te vertellen waarom.

Wat me opvalt is dat er extreem veel en overvloedig met verpakkingen wordt omgegaan. Alles wat al in een doosje zit krijgt nog een doosje met een heleboel opvulling van weet ik het wat voor troep. Ik dacht dit kan anders. Daarom zal je zien dat mijn pakketjes op een omgeving vriendelijke manier verpakt zijn.

Groet en liefs hilligje

13 april 2021